Descopera obiectivele turistice din orasul Avrig

Daca esti in cautare de obiective turistice mai putin cunoscute si ascunse ochilor curiosi, afla ca poti gasi un asemenea loc in sufletul Transilvaniei. In judetul Sibiu, se afla pitit orasul Avrig, printre sate pitoresti, invaluite intr-o liniste adanca. Cu o populatie de 14.260 locuitori, Avrig poarta titlul de oras incepand cu data de 25 aprilie 1989. Pe Valea Oltului, la poalele Muntilor Fagaras, sta orasul Avrig, care administreaza patru sate: Bradu, Glamboaca, Marsa si Sacadatele. Citeste in continuare articolul, pentru a afla despre toatele obiectivele turistice si atractiile din orasul Avrig. 

Palatul Brukenthal

Denumit odinioara micul Schonbrunn, Palatul Brukenthal a fost resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei din perioada 1777-1787. Prezentand o arhitectura in stil baroc, palatul a fost construit intre 1760-1764. In prezent, locatia cuprinde palatul, camere de inchiriat pentru vizitatorii locurilor, singurul parc baroc din tara, si oranjeria, cladire utilizata ca sera pe vremuri, acum restaurant, hotel, si sala pentru organizarea evenimentelor. Palatul Brukenthal este ideal pentru o escapada de weekend din jungla urbana, intr-un loc feeric, cu o istorie bogata.

Valea Avrigului

Pozitionata in mijlocul naturii, Valea Avrigului este situata in apropierea Transfagarasanului, in localitatea Avrig, judetul Sibiu. Un loc plin de natura, Valea Avrigului este inconjurata de aerul nemtesc specific locului, vrajind turistii cu pajisti verzi si luminisuri umbroase. Cu un peisaj pitoresc, autohton,Valea Avrigului este perfecta pentru persoanele care au nevoie de un moment de liniste si relaxare in sanul naturii.

Muzeul Avrig

Muzeul orasenesc Avrig reprezinta una dintre atractiile principale ale orasului Avrig. Impartit in trei sectiuni si o sala de expozitii: prima sectiune este dedicata iluministului Gheorghe Lazar, a doua sectiune incadreaza o serie de exponate de uz casnic, iar cea din urma intruchipeaza o camera decorata dupa traditiile din Avrig. Mai mult, muzeul ofera turistilor posibilitatea de a imbraca costume medievale, din perioada 1700, sau armuri. Muzeul Avrig atrage anual mii de turisti, dornici de a afla si a asimila traditiile si obiceiurile locului.

Biserica evanghelica

Un alt obiectiv turistic din zona Avrigului, biserica evanghelica a fost construita in stil romanic, in timpul secolului al treisprezecelea. Este compusa dintr-un singur corp, cu un altar construit in anul 1805, o orga din anul 1807 si o cristelnita din 1715. Clopotul din turnul clopotnitei provine din 1777, iar ceasul a fost oferit de catre Samuel Brukenthal in 1770. Un loc care inspira liniste si invita la meditatie, Biserica evanghelica din Avrig asteapta an de an vizitatorii sa ii treaca pragul.

Fortificatia medievala de la Racovita

Cladita pe granita dintre Racovita si Avrig, Fortificatia medievala de la Racovita se inalta la o altitudine de 846 metri, pe o culme a Varfului Suru. Este considerata a fi una dintre cele mai vechi cetati feudale din zona Transilvaniei, desi data construirii ei este necunoscuta. In prezent, pot fi observate ruinele acestei cetati, care, dupa spusele istoricilor si ramasitelor descoperite, a fost construita din piatra si din pamant. Snackuri online

Orasul Avrig ascunde nenumarate atractii turistice, intr-o zona restransa si plina de natura. Avrigul este alegerea ideala pentru cei care planuiesc o escapada din cotidian. Intra pe site-ul Palatului Brukenthal din Avrig, rezerva-ti o camera, si descopera frumusetile locului. Trofee din sticla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *